Uso de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle datos que puedan ser de su interés.

Si acepta este uso pulse aquí

 

 
LIBROS >> Ciencias de la Vida >> Medicina
Adineko pertsonen elikadurari buruzko gida praktikoa
Andía Muñoz, Virginia; Abecia Inchaurregui, Carlos; Echevarría Orella, Enrique; Fernández Quintela, Alfredo; Milton Laskibar, Iñaki; Portillo Baquedano, María Puy
Gabilondo, Nahikari; Jauregi, Saroi (itz.); Roque Eguskitza, Iñigo (hizkuntza-beg.); Milton Laskibar, Iñaki (begirakle tekn.)
.9788413191287
Unibertsitateko Eskuliburuak - Manuales Universitarios
Materia: Medicina; Alimentación
Páginas: 90
Fecha de edición: 2020
ISBN/ISSN: 978-84-1319-128-7
Idioma: Euskara
Tipo de edición: Rústica

Precio c/IVA:
10,00 €
Cantidad:  
Zahartze-tasak nabarmen egin du gora azken urteetan, bizi-itxaropenak gora egin eta arreta soziosanitarioa hobetu ahala. Mundu mailan, Espainia bosgarren dago 80 urteko edo gehiagoko biztanleriarik handiena duten herrialdeen zerrendan. Pertsona zaharrek arreta soziosanitario handia eskatzen duen biztanleria talde bat osatzen dute; arreta horrek zenbait esparru hartzen ditu barnean, hala nola nutrizio-arreta.

Arreta hori ezinbestekoa da prebentziorako eta ahalik eta nutrizio-egoerarik onena lortzeko, zeina osasun-ikuspegitik eta ikuspegi psikologiko eta sozialetik faktore nagusietako bat izango baita zahartze-prozesua bizi-kalitate onarekin izateko. Gida honek zenbait gomendio ematen ditu, ebidentzia zientifikoan eta, nola ez, Espainiako Geriatria eta Gerontologia Elkartearen (SEGG) eta Nutrizio Parenteral eta Enteraleko Espainiako Elkartearen (SENPE) Adostasun Dokumentuan oinarrituta.
.