Uso de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle datos que puedan ser de su interés.

Si acepta este uso pulse aquí

 

 
LIBROS >> Ciencias de la Salud >> Medicina
LIBROS >> Ciencias de la Salud >> Enfermería
LIBROS >> Ciencias de la Salud >> Nutrición
Dieta orekatuen diseinurako gida
Txurruka Ortega, Itziar; Miranda Gómez, Jonatan; Lasa Elguezua, Arrate
.9788490829066
Materia: Dietética; Alimentos
Páginas: 84
Fecha de edición: 2018
ISBN/ISSN: 978-84-9082-906-6
Idioma: Euskara
Tipo de edición: Digital (PDF)

Precio c/IVA:
Acceso abierto.
Descargar
Descargas previas 888
Dieta osatzen dute egunean zehar kontsumitu ohi ditugun elikagai eta edari guztiek. Dietak banakoaren beharrak ase ditzake ala ez, eta, hala egiten duenean, osasungarria izaten da. Dieta, jarduera fisikoarekin batera, erabakigarria da osasuna sustatzeko eta mantentzeko. Aski frogatu da elikaduraren eta osasunaren arteko erlazioa; aipagarria da, esate baterako, dietak gaixotasun kroniko faktoreanitzen garapenean duen garrantzia; adibidez: arazo kardiobaskularretan, hipertentsioan, obesitatean, diabetesean, minbizi mota batzuetan eta osteoporosian, besteak beste. Gaitz horietan faktore genetikoek, ingurunekoek eta bizitza-ohiturek eragiten dute. Lehengo biak ez bezala, bizitza-ohiturak norberaren esku daude, bereziki, elikadura-ohiturak eta jarduera fisikoa. Hortaz, gizakiok zuzenean eragin dezakegu, elikadura-eredu egokiaren eta neurrizko jarduera fisiko orekatuaren bidez, epe erdi-luzerako osasunean, ardura gugan hartuz.
.